Basis voetverzorging

Basis voetverzorging is bedoeld voor de gezonde voet. De behandeling bestaat uit het reinigen van de voeten met alcohol, het knippen van de nagels, verzorgen van de nagelomgeving, verwijderen van eenkleine likdoorn, kloven, eelt of ingroeiende nagel. Ook behoort het afvlakken van kalknagels (schimmelnagels)tot de behandeling. De behandeling word afgesloten met het in crème van de voeten.
Indien gewenst is er de mogelijkheid om de nagels te laten lakken met gewone lak of een gellak. Dit graag vooraf melden inverband met de geplande behandel tijd.

Medisch voetverzorging

Een medisch voetverzorging is voor voeten met een verhoogd risico zoals bv. diabetes,reuma,spasme,oncologie of verwaarloosde voeten maar ook de oudere voet of sport kunnen hieronder vallen. De voetverzorging kan bestaan uit een voetonderzoek, de basis voetverzorging en daarnaast indien nodig het verzorgen van  bv. wondjes of stand afwijkingen end. dit kan per persoon verschillen.
Indien mogelijk en/of gewenst is er de mogelijkheid om de nagels te laten lakken met gewone lak of een gellak. Dit graag vooraf melden inverband met de geplande behandel tijd.

Orthese

Een orthese is een twee componenten silicone hulpstukje. Een orthese is bedoeld om wrijf of drukpunten te ontlasten het beschermen van de gevoelige huid of de stand van de tenen ligt te corrigeren. Soms word er een prothese teen gemaakt na een amputatie om de goede stand van de andere tenen te behouden. De orthese wordt op maat gemaakt door de medisch pedicure. U medisch pedicure beoordeeld aan de hand van een blauwdruk en voetonderzoek welke hardheid en model er gebruikt gaat worden.

Nagelregulatie-techniek en Nagelwal problemen.

Om een nagel goed in de groei te kunnen begeleiden kan er een nagelbeugeltje geplaatst worden. Nagelbeugeltjes zijn er in veel soorten, maten en materialen. U pedicure zal beslissen welke er bij u past.  Om een nagelbeugeltje te kunnen plaatsen moet eerst de nagel “klaar” gemaakt worden dat houdt in dat de nagel en nagelomgeving schoongemaakt word. Soms is het nodig om een stukje nagel te verwijderen of de nagel platter te maken zodat het beugeltje beter zijn werk kan doen.
Beugeltjes worden op verschillende manieren op de nagel aan gebracht zo kan het op de nagel geplakt worden of onder nagelrandjes geschoven worden.
Een nagelbeugel lift de nagel iets op waardoor de druk van de huid gehaald word. Na het plaatsen kan je een trekkend gevoel ervaren dit verdwijnt vanzelf.
Hoe lang een beugeltje nodig is is afhankelijk van
 de groei van de nagel.

De nagelreparatie en prothesetechniek
 Is een techniek die bedoeld is om een beschadigde natuurlijke nagel te vervangen of te begeleiden in de natuurlijke groei..

 Er zijn meerdere technieken mogelijk om nagelreparatie toe te passen. 

Bij Voetverzorging van der Meer word gebruik gemaakt van de Acryl of Gel techniek. 

Het zijn beide Acrylaten, dit is belangrijk voor u om te weten in verband met eventuele allergieën.

 Wat is een Acrylnagel?

Acrylnagel word gemaakt van een vloeistof in combinatie met een poeder, komen deze twee samen dan ontstaat er een chemische reactie waardoor er een klein bolletje ontstaat, deze kan op de nagel aangebracht worden en met behulp van een penseeltje in model gebracht worden. Acryl droogt aan de lucht en is na het drogen direct hard.

Wat is een Gelnagel?

Gel is een wat stroperige substantie die rechtstreeks op de nagel aangebracht kan worden. Gel kan net zolang gemodelleerd worden totdat het onder de UV lamp gedroogd word. Komt de nagel onder de lamp vandaan dan is de nagel wel droog maar na 12 uur is deze helemaal uitgehard. Een Gelnagel is flexibel en zachter dan de acrylnagel. 

Anti-druk vilt
Anti-druk op de voeten en tenen 

kan op vele manieren aangebracht worden b.v. met vilt, silicone, foam of een orthese. U pedicure heeft er voor gekozen om vilt te gebruiken.

Het vilt is speciaal vervaardigd voor het ontlasten van de aangedane plekken aan de voet en/of tenen. Het vilt is verkrijgbaar in vele soorten en maten maar ook in verschillend structuren en diktes. U kunt hierbij denken aan een anti-drukpleister tussen de tenen na het weg halen van een likdoorn tot b.v. druk ontlasting bij beginnende hielspoor. Vilt is absorberend, schok dempend en huidvriendelijk. Voor elke klacht is er een  aparte vilttechniek, geen voet/teen is tenslotte hetzelfde. Het vilt wordt voor elke voet/ teen opmaat aangebracht en afgeplakt met hechtpleisters om het vilt extra te fixeren. Het vilt/ fixatiepleister mag geen plooien hebben dit ter voorkoming van nieuwe drukplekken. Ook mogen de fixatiepleisters op de voet niet rondom gesloten worden het mag de bloedtoevoer niet hinderen.

In sommige situaties zoals b.v. bij wonden mag er alleen vilttherapie plaats vinden in overleg met een arts of wondverpleegkundige. Zij geven dan instructies aan de pedicure hoe het behandeld dient te worden.

 

Is het vilt ingepakt met de fixatiepleisters noemen we dit ook wel een viltpakking.

 

Als Medisch Pedicure sta ik geregistreerd bij Provoet (brancheorganisatie) en KRP

(Kwaliteitsregister Pedicure) waardoor het mogelijk is om in sommige situaties vergoeding voor de voetverzorging te krijgen. Neem voor meer informatie contact op met u zorgaanbieder.